Skip to main content

Kwaliteits controle van uw stamboom

Om de weg te kunnen vinden in uw stamboom maar ook om deze schat aan informatie te kunnen doorgeven, is het noodzakelijk consistent te blijven in de manier waarop u elke soort informatie invoert.

De Gedcom-standaard is hiervoor een goede referentie en maakt het mogelijk om een ​​groot deel van de informatie te structureren.
Zelfs als u binnen de Gedcom normering blijft, zijn er soms verschillende mogelijkheden om locaties, notities, bronnen, gebeurtenissen, media, enzovoorts in te voeren. Het kan daarom zijn dat u de kwaliteit van uw gegevens wilt controleren om er zeker van te zijn dat deze consistent zijn.

We hebben verschillende soorten controles geïdentificeerd die u kunt uitvoeren:
  • Naleving van de Gedcom-standaard. Voorbeeld: er is maar één geboorte mogelijk voor een individu, een tag is niet gedefinieerd, een datum mag niet leeg zijn, enz.
  • Consistentie van genealogische gegevens: lege of ongeldige datum, persoon begraven voor zijn overlijden, , leeftijdsverschil tussen echtgenoten te groot, persoon te jong om een ​​kind te krijgen, enz.
  • Plaatsen zijn niet in overeenstemming met het plaatsenformaat (jurisdictions).
  • Media-items niet gevonden op de computer.
Ancestris heeft de gereedschappen om uit te zoeken of de ingevoerde informatie consistent is met de Gedcom-standaard, consistent is met elkaar of voldoet aan een bepaald formaat.

Om de meeste van de hierboven vermelde afwijkingen te identificeren, gaat u in het Menu naar "Gereedschap / Validatie van de Gedcom naleving en de gegevens consistentie".

Om media-items te corrigeren, gaat u naar de functie "Bestand / Media bestanden beheren".

Plaatsen kunt u corrigeren via: "Beeld / Plaatsenlijst".

Overige correcties gaan via de diverse Editors.