Ancestris updaten

Het Ancestris team werkt constant aan het verbeteren van de Ancestris software.

Alle updates die  als versie worden uitgebracht staan automatisch tot een ieder ter beschikking en je hoeft helemaal niets te doen als je de hoofd- of de dagelijkse versie gebruikt.

Automatische updates

Je ontvangt een automatisch bericht als er een update klaar staat voor de versie die je nu gebruikt. iedere keer dat je Ancestris start, wordt deze melding automatisch weergegeven. Een klein scherm opent gedurende een paar seconden in de rechter onderhoek van het scherm en geeft het aantal aanwezige updates aan. Klik in de link in dit scherm en volg de instructies.

nl_Automatic_updates.png

Als je dit scherm mist, omdat het maar een paar seconden te zien is, blijft het kleine icoontje beschikbaar om er op te klikken. Het bovenstaande scherm zal zich dan weer tonen.

Automatic_update_icon.png

Als je klikt om de updates te downloaden, wordt je gevraagd deze download actie re bevestigen..

nl_Updates_download.png

Klik "Next" in het scherm en Ancestris zal de bestanden dan downloaden. Een voortgangsbalk wordt onder in de rechterhoek van het scherm getoond.

nl_Downloading_updates.png

Ancestris vraagt daarna naar je goedkeuring.

nl_signing_updates.png

 

Klik op "Continue" en dan biedt Ancestris aan om te starten. Klik op de link. Ancestris sluit en herstart.

nl_Restart_updates.png

 

Proactieve updates

Het is altijd mogelijk om op elk moment updates op te vragen.

Kies  "Opties / Ancestris updaten" in de menu bar en dezelfde assistent gaat je weer helpen.

Zoals boven wordt uitgelegd, volg je de stappen en Ancestris biedt aan het einde aan om te starten.

Als er geen updates aanwezig zijn, verschijnt het volgende scherm:

nl_Up_to_date.png

 

Meer weten over updates

Als je de stabiele versie 10 gebruikt

Wanneer we fouten (bugs) ontdekken in het programma, dan repareren we deze zo snel mogelijk en worden de updates vervolgens direct beschikbaar gesteld.

Dit soort updates komen gelukkig niet niet vaak voor!

Als je de dagelijkse versie 11 gebruikt

Voor de dagelijkse versie 11 zijn bijna iedere dag updates beschikbaar.   

Kleine updates

Meestal zijn dit kleine updates die kleine verbeteringen in bestaande functionaliteiten aanbrengen. Deze updates zijn op een reguliere basis voor iedereen beschikbaar.

Als je bovenstaande updates relematig aanbrengt kan je dat veel voordeel opbrengen en ergernissen voorkomen.

Dat was het!

Structurele updates

Op sommige momenten worden ook dagelijkse updates van Ancestris van versie 11 uitgebracht, die ook in het hoofdprogramma worden verwerkt.

Deze wijzigingen kunnen simpele of wat grotere  (structurele) aanpassingen zijn. Bijvoorbeeld als we een stukje platform (Netbeans) willen updaten.

Het Ancestris team weet wanneer dat gaat gebeuren, en wil je daarover graag informeren via het forum of de distributie lijsten via het "Recent updates panel" of het Ancestris Welkom scherm.

Bij voorbeeld, het scherm hier onder laat een update zien van versie 11, die plaatsvond op 2 juni 2020.

nl_Recent-Updates.png

Zoals gebruikelijk zijn deze updates voor jou direct bescikbaar via de "Automatische updates" procedures die hierboven zijn beschreven.

Echter, als je alleen deze updates automatisch laat installeren, wordt niet de gehele software opnieuw geïnstalleerd. Daarom kan je de nieuwe (evolutionaire) software missen en is deze nieuwe software niet beschikbaar voor je. Daarom kan je tegen onverwachte problemen aanlopen en zal Ancestris niet goed  de nieuwe functies kunnen reageren. Ancestris kan daardoor dan mogelijker wijze niet goed meer functioneren.

Maar maak je echter geen zorgen als dit gebeurt, je zal snel doorhebben dat niet alles goed werkt, maar je data kan je niet kwijt raken en/of enigszins gecorrumpeert worden.

Om volledig te kunnen profiteren van bovenstaande revolutionaire wijzigingen zal je Ancestris opnieuw moeten installeren.

In dat geval volg je de "Reinstallatie" instructies zoals eerder beschreven.

Ancestris, genealogie die met je meeleeft!

Vertaling, Ed van Driel, voorjaar 2021.