Skip to main content

Herinstallatie of upgraden van Ancestris

Er zijn verschillende situaties waar je Ancestris mogelijk opnieuw moet installeren, maar ze volgen uiteindelijk allemaal dezelfde stappen die hieronder worden beschreven.

Situaties die herinstallatie rechtvaardigen

Herinstalleren van Ancestris op dezelfde computer.
  • als er een nieuwe versie van Ancestris is uitgekomen en je wilt gebruikmaken van alle nieuwe functies. Je wilt bijvoorbeeld upgraden van versie 11 naar versie 12.
  • als er een grote wijziging is uitgekomen binnen de zelfde versie, meestal de dagelijkse versie. Wanneer het Ancestris team bijvoorbeeld wijzigingen aanbrengt in het Ancestris platform zelf, dan zal het team vragen om een her-installatie uit te voeren. Om op de hoogte te blijven van deze wijzigingen zalzult jeu ingeschreven moeten zijn voor de nieuwsbrief.  subscribe to the discussion list
  • als er een wijziging op jeuw computer heeft plaatsgevonden of sommige Ancerstris bestanden zijn verdwenen, In dat geval zal Ancestris niet goed meer werken.

In alle bovenstaande gevallen zalzult jeu Ancestris opnieuw opnieuw moeten installeren.

Wanneer jeu Ancestris herinstalleert, hebkunt jeu deautomatisch mogelijkheid om jeuw oude instellingen automatisch te behouden.

HetU iskunt aanzelf joubeslissen of jeom Ancestris op de zelfde plaats op jede computer opnieuw wiltte installeren of niet.
In ieder geval radenwordt wie je aan,aangeraden, om de oude Ancestris installatie te verwijderen en alle software bestanden te vervangen.
Wanneer jeer twee verschillende installaties van Ancestris op dezelfde computer hebt,staan, kan Ancestris hierdoor in de war raken, omdat er maar één set gebruikers instellingen is.

 

Herinstalleren van Ancestris op een tweede computer.

Als je Ancestris op een tweede computer wilt installeren kan dat gewoon op dezelfde manier als de eerste keer.

Als je op beide computers dezelfde gebruikersinstellingen wilt hebben, moet je eerst de map met gebruikersinstellingen van de ene naar de andere computer kopiëren.

Als alternatief kun je ook via de knop "Opties/voorkeuren" het voorkeuren scherm openen, en dan onderin kiezen voor "Exporteren". Daarmee kun je de instellingen opslaan en bewaren.

Herinstallatie vanHerinstalleer de stabiele versie 11(bv versie 11)

Om de stabiele versie van Ancestris opnieuw te installeren, meten behoud van jede oude gebruikers instellingen,instellingen gate jebehouden, kunt u gewoon te werk gaan alsof het een eerste installatie is. 

Het installeren zal waarschijnlijk wel een stuk sneller gaan, omdat Java al geïnstalleerd is en jehet Ancestris opstartprogramma al is ingesteld. 

In de praktijk komt het er op neer dat er eenvoudigweg 5 mappen worden vervangen, deze mappen worden in de volgende paragraaf beschreven.

Herinstallatie vanHerinstalleer de dagelijkse versie 12(bv versie 12)

WilOm jete upgraden van de stabiele versie (hoofdversie) naar de dagelijkse versie, (bv van versie 11 naar versie 12), of wil jeom de reeds geïnstalleerde dagelijkse versie (bv versie 12) opnieuw te her-installeren zijn er twee mogelijkheden:dagelijkse versie 11 of de dagelijkse versie opnieuw te herinstalleren en je gebruikers instellingen te bewaren, volg dan dekunnen onderstaande instructies.instructies gevolgd worden.

JeEr hebtzijn hiervoor twee mogelijkheden:

  • VerwijderOf verwijder de vorige versie van de installatie en herinstalleer de nieuwe versie met(Dit alsis voorkeurde dievoorkeurs vankeuze MacOS.op MacOS).
  • Of vervang de het bestaande bestandenprogramma metdoor de nieuwe, endan behoudkunt u het opstartprogramma behouden dat mogelijk al is ingesteld. (Dit is de startervoorkeurskeuze dievoor jeLinux eerderen (onder Linux) geconfigureerd hebt.Windows)

In de eerste situatie verwijder jrmoet de vorige installatie envan herinstalleertAncestris eerst verwijderd worden, daarna kan de nieuwe andopnieuw reinstalleergeïnstalleerd deworden. nieuwe. JeDe persoonlijke instellingen blijven inbehouden.

tact. 

In de tweede situatie volgdienen de stappen.volgende stappen te worden gevolgd:

  • Als1: Zorg dat Ancestris loop,gestopt stopen hetafgesloten danis.
  • Dowwnload2: Download de dagelijkse versie van de website  en installeer het als een initiëleeerste installatie. (De zip-file wordt uitgepakt)
  • In3: hetAls geval dat jeu de bestandebestanden handmatig moet verwijderen,vervangen, ga dan naar de de ancestris folder van de vorigeoude installatie en verwijder de volgende 5 folders.
    • ancestris
    • bin
    • etc
    • harness
    • platform
  • 4: Vervang dezede corresponderendeverwijderde folders door de 5 folders uit het pakket van het gecomprimeerde (zip)bestand.bestand van stap 2.
  • 5: Herstart Ancestris op de gebruikelijk wijze.

In het geval dat sommige instellingen niet meer werken of niet meer compatible zijn met de nieuwe versieversie, raadpleeg dan de nieuweSoftware gebruikerbestanden instellingen en gebruikers instellingen pagina om de de instellingen opnieuw handmatig in te geven.