Skip to main content

Ancestris updaten

Het Ancestris team werkt constant aan het verbeteren van de Ancestris software.

Alle updates die  alswe maken voor de versie wordendie uitgebrachtu staanheeft, zijn automatisch totvoor eeniedereen iederbeschikbaar terof beschikkingu en je hoeft helemaal niets te doen als jenu de hoofd-stabiele- of de dagelijkse versie gebruikt.

Automatische updates

JeTelkens ontvangtwanneer Ancestris gestart wordt, komt er een automatisch bericht als er een update klaar staat voor de versie die je nu gebruikt. iedere keerop dat jemoment Ancestrisgeopend start,is wordtof dezewordt. meldingEr automatischverschijnt weergegeven.dan Eeneen klein scherm opent gedurende een paar seconden in de rechter onderhoek van het Ancestris window. Dit is een aantal seconden zichtbaar. In dit scherm en geeftstaat het aantal aanwezigeop updatesdat aan.moment beschibare updates, voor de betreffende versie van Ancestris. Klik in de link in dit scherm en volg de instructies.

nl_Automatic_updates.png

AlsMocht jeu dit schermschermpje mist,missen, omdat het maar een paar seconden te zien is, dan blijft altijd het volgende kleine icoontje in de rechteronderhoek beschikbaar om er op te klikken. Het bovenstaande scherm zal zich dan weer tonen.

Automatic_update_icon.png

Als jedit kliktikoontje niet zichtbaar is rechtsonder in het Ancestris window, zijn er op dat moment geen updates voor deze versie aanwezig en is Ancestris volledig bijgewerkt. Na klikken op de link in het schermpje, om de updates te downloaden, verschijnt het volgende scherm en  wordt je gevraagd deze download actie rete bevestigen..

nl_Updates_download.png

Klik "Next"Volgende" in het scherm en en Ancestris zal de bestanden dan downloaden. Een voortgangsbalk wordt onder in de rechterhoekrechter onderhoek van het scherm getoond.

nl_Downloading_updates.png

Ancestris vraagt daarna naar jeom goedkeuring.goedkeuring voor de installatie van de plugins. Het zwarte pijltje kan uitgeklapt worden door er op te klikken. Dan wordt meer informatie over de diverse plugins gegeven.

nl_signing_updates.png

 

Klik op "Continue"Doorgaan" en dan biedt Ancestris aan om opnieuw te starten. Klik op de link. Ancestris sluit en herstart.sluit.

nl_Restart_updates.png

 Heel kort verschijnt nu het update scherm van Netbeans, dat aangeeft dat de opgehaalde bestanden worden verwerkt:

Ancestris update Netbeans splashscreen

Daarna herstart Ancestris en verschijnt, afhankelijk van de instellingen, het Welkom scherm.

Proactieve updates

Het is altijd mogelijk om op elk moment zelf updates op te vragen.

Kies  "Opties / Ancestris updaten" (bijwerken) in de menu bar en dezelfde assistent gaatvertelt jeof deze Ancestris versie al up-to-date is, of dat deze moet worden bijgewerkt.

Volg gewoon de stappen, zoals boven is uitgelegd, Daarna zal Ancestris weer helpen.

Zoals boven wordt uitgelegd, volg je de stappen en Ancestris biedt aan het einde aanbieden om te starten.herstarten.

Als er geen updates aanwezig zijn, verschijnt het volgende scherm:

nl_Up_to_date.png

 

Meer weteninformatie over updates

Als jeu de stabiele versie 10(bv gebruiktversie 11) gebruikt:

Wanneer we fouten (bugs) ontdekken indie van invloed kunnen zijn op het programma,gebruik van de stabiele versie, dan repareren we deze zo snel mogelijk en worden de updates vervolgens direct beschikbaar gesteld.gesteld zoals hierboven aangegeven.

Dit soort updates komen gelukkig niet niet vaak voor!

Als jeu de dagelijkse versie 11(bv gebruiktversie 12) gebruikt:

Voor de dagelijkse versie 11 zijn bijna iedere dag updates beschikbaar.   

Kleine updates

Meestal zijn ditde kleinedeze updates die kleine verbeteringen in bestaande functionaliteitenfunctionaliteiten, aanbrengen.of updates van de taal bestanden voor een bepaalde taal.. Deze updates zijn op een reguliere basis voor iedereen beschikbaar.

AlsHoud je bovenstaandedeze updates relematigdus aanbrengtregelmatig in de gaten en voer ze uit. Dit kan je dat veel voordeel opbrengenopleveren en ergernissen voorkomen.

Dat was het!

Structurele updates

Op sommige momenten worden ook dagelijkse updates van Ancestris van versie 11 uitgebracht, die ook in het hoofdprogramma worden verwerkt.

Deze wijzigingen kunnen simpele of wat grotere  (structurele) aanpassingen zijn. Bijvoorbeeld als we een stukje platform (Netbeans) willen updaten.

Het Ancestris team weet wanneer dat gaat gebeuren, en wil je daarover graag informeren via het forum of de distributie lijsten via het "Recent updates panel" of het Ancestris Welkom scherm.

Bij voorbeeld, het scherm hier onder laat een update zien van versie 11, die plaatsvond op 2 juni 2020.

nl_Recent-Updates.png

Zoals gebruikelijk zijn deze updates voor jou direct bescikbaar via de "Automatische updates" procedures die hierboven zijn beschreven.

Echter, als je alleen deze updates automatisch laat installeren, wordt niet de gehele software opnieuw geïnstalleerd. Daarom kan je de nieuwe (evolutionaire) software missen en is deze nieuwe software niet beschikbaar voor je. Daarom kan je tegen onverwachte problemen aanlopen en zal Ancestris niet goed  de nieuwe functies kunnen reageren. Ancestris kan daardoor dan mogelijker wijze niet goed meer functioneren.

Maar maak je echter geen zorgen als dit gebeurt, je zal snel doorhebben dat niet alles goed werkt, maar je data kan je niet kwijt raken en/of enigszins gecorrumpeert worden.

Om volledig te kunnen profiteren van bovenstaande revolutionaire wijzigingen zal je Ancestris opnieuw moeten installeren.

In dat geval volg je de "Reinstallatie" instructies zoals eerder beschreven.