Skip to main content

Starten : Ontwerp of migreer

Ontwerp je eigen genealogie

Als jeu graagwilt jebeginnen eigenmet genealogieuw wileerste startenstamboom, of jeu bestaande (papieren) genealogie wil opslaan opheeft een computer,"papieren omdatstamboom" maar het handmatig bijhouden tedaarvan veel werk geeft enis te ingewikkeld is geworden, dan kanheeft Ancestris een slimme (software) assistent jedie primau helpenstap omvoor stap begeleidt bij het aanmaken van een nieuwe genealogiestamboom. aanHiermee tekunt u een begin maken enmet tehet starteninvoeren metvan de registratie van je eerste (voor)ouders.gegevens.

Het migreren van een bestaande genealogie naar Ancestris

Als jeu al een ander genealogie programma gebruikt en jeu bent van plan bent om over te stappen naar Ancestris, is er niets eenvoudigers dan eenneemt u eenvoudig het Gedcom bestand dat is geëxporteerd door uw andere programma, en u importeert dit in Ancestris. (ditGedcom is een gestandaardiseerde manier van opslaan van genealogie gegevens). dat geëxporteerd is uit een ander (genealogie) programma te importeren in Ancestris. Ancestris slaat alle ingelezengeÏmporteerde data op, analyseert hetdeze en toont het het automatisch op één of meerdere schermen. Als de geïmporteerde data "schoon" is, d.w.z. geen fouten bevat, zijn er geen extra handelingen meer nodig en kankunt jeu direct aan de slag!

 


 

Beide situaties (zowel ontwerpen enals migreren) kunnenkunt u vanuit de "Welcome"Welkom" page"pagina  direct starten, zoals je hieronder kuntte zien.zien is. Ze kunnen ook via het "Filebestands menu", of de knoppen in de "Toolbar"werkbalk" gestart worden.

Via Welkom menu en de werkbalk:

nl-create-or-migrate.pngnl-create-or-migrate.png

 Via menu:

 nl-create-or-migrate-b.png

 

 



Vertaling, Ed van Driel, voorjaar 2021.