Ontdek Ancestris

Rondleiding. Start een nieuwe genealogie of migreer een bestaande vanuit een andere (data)bron.

Rondleiding

" Welkom bij Ancestris !"

Ancestris biedt je een rondleiding waarmee je op een interactieve manier leert hoe je met de software kan omgaan, met de genealogie van de Bourbon familie, als voorbeeld.

Je kan die rondleiding starten door  Welkom pagina te klikken.

nl-guided-tour.png

Geniet van de rondleiding !

Ancestris, genealogie die met je meeleeft!

 

Video presentatie

Een uur durende presentatie van Ancestris in het Vlaams.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Starten : Ontwerp of migreer

Ontwerp je eigen genealogie

Als je graag je eigen genealogie wil starten of je bestaande (papieren) genealogie wil opslaan op een computer, omdat het handmatig bijhouden te veel werk geeft en te ingewikkeld is geworden, dan kan een slimme (software) assistent je prima helpen om een nieuwe genealogie aan te maken en te starten met de registratie van je eerste (voor)ouders.

Het migreren van een bestaande genealogie naar Ancestris

Als je al een ander genealogie programma gebruikt en je van plan bent om over te stappen naar Ancestris, is er niets eenvoudigers dan een Gedcom bestand (dit is een gestandaardiseerde manier van opslaan van genealogie gegevens) dat geëxporteerd is uit een ander (genealogie) programma te importeren in Ancestris. Ancestris slaat alle ingelezen data op, analyseert het en toont het het automatisch op één of meerdere schermen. Als de geïmporteerde data "schoon" is, d.w.z. geen fouten bevat, zijn er geen extra handelingen meer nodig en kan je direct aan de slag!

Beide situaties (ontwerpen en migreren) kunnen vanuit de "Welcome page" direct starten, zoals je hieronder kunt zien. Ze kunnen ook via het "File menu", of de knoppen in de "Toolbar" gestart worden.